Kleurtemperatuur van led inbouwspots badkamer

De stijl van je badkamer hangt heel erg samen met de temperatuur van het licht die je led inbouwspots badkamer uitstralen. Zo kun je kiezen voor led inbouwspots badkamer met een koele temperatuur wit licht, die de ruimte een strakke, schone uitstraling geven.

Koel licht wordt vaak geassocieerd met steriele ruimtes, zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis. Daarnaast kun je ook gaan voor led inbouwspots badkamer met een warmere kleurtemperatuur. Dit kan warm wit zijn, maar ook tegen het oranje of rode aan. Met deze led inbouwspots badkamer creëer je een iets minder strakke, maar wel erg sfeervolle omgeving. Dit is ideaal om lekker te kunnen ontspannen in de badkamer. Hoe selecteer je de led inbouwspots badkamer met de juiste temperatuur?

Hoe de temperatuur van led inbouwspots badkamer wordt aangegeven

De kleurtemperatuur van led inbouwspots badkamer kan op twee manieren worden aangegeven: in Kelvin en met kleurcodes. Voor de Kelvin-waardes geldt dat hoe hoger het getal, hoe koeler de kleur van het licht van de led inbouwspots badkamer. Zo geeft een lamp met een temperatuur van 1000 K heel warm en rood licht, dat te vergelijken is met het licht van een kaars. Koop je echter led inbouwspots badkamer met een temperatuur van 6000 K, dan heb je licht dat te vergelijken is met koel licht van buiten.

Kleurcodes werken in principe hetzelfde, maar dan worden de temperaturen op een andere manier weergegeven. Zo staat de code 827 voor extra warme led inbouwspots badkamer met een temperatuur van 2700 K, en de code 865 voor koel witte led inbouwspots badkamer met een temperatuur van 6500 K. Andere kleurcodes staan voor temperaturen hier tussenin.

Kies voor de led inbouwspots badkamer in jouw stijl

Er is geen richtlijn voor het kiezen van led inbouwspots badkamer: de keuze is aan jou! Kies je voor een strakke, koele verlichting van 6500 K, voor natuurlijk wit van 4000 K, of voor een sfeervolle verlichting van 2700 K? Het is jouw badkamer, met led inbouwspots badkamer is alles mogelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *